Corona: Veelgestelde vragen

Geplaatst in: Uncategorized | 0

Bekijk onze veelgestelde vragen over Corona en de wijze hoe wij hier mee omgaan.

Gelukkig horen wij van veel klanten dat men tevreden is over de manier waarop wij met de 1,5 meter situatie omgaan in de zaak.
Vragen blijven er echter altijd. Wij hopen op deze wijze alvast wat van uw vragen te beantwoorden.


WASSEN

Is het wassen verplicht?
Bij Van Pelt Kappers is het wassen van uw haar niet (meer) verplicht. U dient in dat geval wel met gewassen haar naar de salon te komen.

Het niet meer verplicht wassen van uw haar kan nu wegens versoepeling van de maatregelen vanuit de betreffende instanties/overheid.


MONDKAPJES

Moet ik een mondkapje dragen?
Per 1 december 2020 is het verplicht een mondkapje te dragen in onze salons.
Dit geldt voor iedereen. Zowel klanten als personeel.
Zonder mondkapje kunnen wij u niet toelaten in onze salon. Indien u geen mondkapje heeft kunt u er bij ons een kopen voor €0,50.
Indien om medische redenen het voor u niet mogelijk is een mondkapje te dragen, bespreek dit dan met uw kapper! We bespreken graag de mogelijkheden met u.


DESINFECTIEZUIL

Welk percentage alcohol gebruiken jullie voor de desinfectiezuil bij de deur?
Wij werken met een alcoholpercentage van 80% in de zuil.


BRON- EN CONTACTONDERZOEK / CONTACTGEGEVENS

Waarom moet ik bij een bezoek aan een van jullie salons mijn gegevens achterlaten?
Om een eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD mogelijk te maken in geval van een besmetting, dienen alle klanten hun gegevens bij ons achter te laten.
Indien er een besmetting plaats zou vinden in onze salon, kan er op deze wijze door de GGD goed onderzoek gedaan worden. Zo dragen we met z’n allen bij aan het voorkomen van eventueel meer besmettingen.
“Alleen samen krijgen we Corona onder controle”.
Wij hopen dan ook zeker op uw begrip en gaan ervan uit dat u hieraan wilt meewerken.

Welke gegevens moet ik hierbij vermelden?
Het betreft contactgegevens en de toestemming dat deze gegevens alleen gebruikt worden voor het bron- en contactonderzoek van de GGD.
Het gaat om de volgende gegevens:
volledige naam
datum
e-mailadres
telefoonnummer
toestemming

Wat gebeurt er met mijn gegevens?
Wij kunnen uw contactgegevens opnemen in ons digitale klantensysteem. Dit is handig voor volgende afspraken en het bijhouden van uw klantgegevens. Zo kunnen wij u ook tijdig informeren indien er wijzigingen zijn in bijvoorbeeld een afspraak vanuit onze kant. Deze gegevens zullen bewaard blijven en worden alleen gebruikt om u goed van dienst te kunnen zijn. Op uw verzoek kunnen wij deze gegevens uiteraard op ieder moment verwijderen.

Mocht u niet in ons systeem vermeld willen staan, dan kunt u een een papieren versie invullen met gegevens voor het bron- en contactonderzoek i.v.m. Corona. Deze papieren versie wordt na 10 dagen vernietigd.


UITSLAG CORONA TEST

Moet ik thuisblijven totdat ik de uitslag van de corona test weet?
U dient thuis te blijven vanaf het moment dat u ingepland bent voor een test en totdat u de uitslag weet. U mag niet naar uw werk, school of de winkel.
U en uw huisgenoten mogen geen bezoek ontvangen. Heeft u koorts of last van benauwdheid? Dan moeten uw huisgenoten ook thuisblijven.
(bovenstaande is de informatie zoals deze door de Rijksoverheid is voorgelegd).


NIET HOUDEN AAN DE REGELS

Wat gebeurt er als iemand zich niet aan de regels houdt?
Indien blijkt dat een klant de regels niet in acht heeft genomen, zijn wij helaas genoodzaakt de behandeling te stoppen en dient deze klant direct onze salon te verlaten.
Dit is wanneer de vragen die wij vooraf stellen bewust met Nee beantwoord zijn, terwijl er wel degelijk een Ja bij zit. Iemand is bijvoorbeeld wel in contact geweest met iemand die het coronavirus heeft of in afwachting van de uitslag van een test is.
Is het haar half geknipt of zelfs nog in de verf, wij zullen deze klant verzoeken direct de salon te verlaten.

De regels/vragen die wij stellen en gevolgen van het niet houden aan deze regels vindt u hier.


Waarom zijn jullie nog zo streng met de regels?
Naast de zorg voor onze klanten hebben wij ook de verantwoordelijkheid voor onze medewerksters.
We zijn blij dat ze allemaal weer aan de slag durven gaan, ondanks het feit dat sommigen in de risicogroep vallen of familieleden hebben die in de risicogroep vallen.
Wij werken binnen de 1,5 meter dus hopen dat u het ook van onze kant kunt bekijken, en dat wij graag open willen blijven met iedereen aan het werk.